Endoskopi Ünitesi Hizmet Vermeye Başladı
07 Mayıs 2019

900 yataklı Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi ENDOSKOPI UNITESInde hastalar uyutularak YETISKIN hastalar için endoskopi ve Bronkoskopi hizmeti verilmeye başlandı.
Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi ENDOSKOPI UNITESInde anestezi ekibi ile birlikte işlemler hasta uyutularak yapılmakta olup, islem sonrası gözlem odası takibi bitiminde taburculuk bilgilendirmesi yapılarak ve işleme ait sonuç raporu verilerek hastalar taburcu edilmektedir.
Yetişkin hasta kabulüne de başlayan üniteye Bronkoskopi hizmetleri de eklenmiştir.
Serviste 2 Endoskopi,1 Bronkoskopi,1 Çocuk gözlem, 1 Yetişkin gözlem, 1 Dezenfeksiyon odasında aktif olarak hizmet verilmektedir.
Acil vakalarda hasta en kısa sürede yapılacak işlem için birime kabul edilmektedir.
Endoskopi biriminde uygulanan hizmetler;
• Peg Uygulaması ( Mide Besleme Tüpü )
• Gastroskopi
• Kolonoskopi
• Biyopsi Alma
• Koterle Polip Çıkarma
• Skleroterapi İğnesi İle Müdahale Etme
• Özafagüs Varis Kanamalı Hastalarda Bant ligasyon Uygulama
• Bronkoskopi İşlem Ve Müdahaleleri yapılmaktadır.
• 2 Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı
• 1 Dahiliye Gastroenteroloji Uzmanı
• 1 Cerrahi Gastroenteroloji Uzmanı
Göğüs Hastalıkları Uzmanlarımız ve Genel Cerrahi Uzmanlarımız ile gerekli işlem ve müdahaleler uygulanmaktadır.

• Endoskopi (3).jpg
  • Endoskopi (2).jpg