ŞANLIURFA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE İKİ HASTANIN KALBİNDE BULUNAN DELİK AMELİYATSIZ YÖNTEMLE KAPATILDI
17 Şubat 2020

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji polikliniğine başvuran 25 ve 56 yaşındaki iki hastanın kalbinde doğuştan bulunan delikler Hastanemiz kardiyoloji Uzmanı Dr. Selçuk OPAN , Dr. Veysel TOSUN ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla ameliyatsız bir şekilde kapatıldı. Anjiyo yöntemi ile kalp deliklerine şemsiyeye benzeyen küçük bir cihaz yerleştirildi. Operasyonlar lokal anestezi altında gerçekleştirildi. İşlem sonrası hastanede 24 saat takip edilen hastalar yapılan kontrollerin ardından taburcu edildiler.
ASD olarak adlandırılan Kalp kulakçıkları arasındaki delik yaklaşık olarak 1000 sağlıklı doğumdan birinde görülüyor ve uzun yıllar boyunca gizli seyredebiliyor. Deliğin varlığı kirli kan ile temiz kanın karışmasına , sağ kalpte basınç ve hacim artışına sebebiyet verir. Sıklıkla ilerleyen yaş ile birlikte hastalarda; çarpıntı, nefes darlığı, çabuk yorulma ve benzeri şikayetlere yol açar. Hastalık zamanında tedavi edilmez ise hayati tehlike arz edecek derecede ilerleyebilir. Erken ve doğru tanı ile saptanan lezyonlar günümüzde ameliyatsız bir şekilde gerçekleştirilen anjiyo yöntemiyle başarılı bir şekilde kapatılabiliyor. Ameliyatsız Anjiyo yöntemiyle sağlıklarına kavuşan hastalar başta kardiyoloji hekimlerimiz olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.