Hastanemizde Low Anteror Rezeksiyon (Kalın Bağırsak Kanseri) Ameliyatla Gerçekleştirildi.
07 Mayıs 2019

Başarı ile gerçekleşen ameliyata ilişkin bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tufan Gümüş, H.Ç, 56 yaşında erkek hastanın; yaklaşık 1,5 ay önce karında şişlik, sık tuvalet ihtiyacı, büyük abdest sonrası rahatlayamama gibi şikayetlerle polikliniğimize başvurduğunu hastaya yapılan bilgisayarlı tomografi ve kolonoskopi tetkikleri neticesinde ‘rektum’ dediğimiz kalın bağırsağın son kısmında bir kitle tespit ettik. Bu kitleden alınan biyopsinin sonucunun kötü huylu tümör ile uyumlu gelmesi üzerine hastamıza hastalık ve tedavisi hakkında bilgi verdik. Operasyonun risklerini anlattık. Hastanemizin bu ameliyat için yeterli ekipmana ve donanıma sahip olduğu söyledik. Hastamızın ifadesine göre; kendi yakınlarından,  böyle büyük bir  ameliyatı başka şehirlerde olmasını önerenler olmuş. Fakat, hastamız bize güvendi ve hastanemizi tercih etti. Hastanemizde ilk kez yapılan low anteror rezeksiyon  (Kalın Bağırsak Kanser) ameliyatını, Op. Dr. Durmuş Ali ÇETİN ve Op. Dr. Mehmet PATMANO ile birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Ameliyat sırasında veya sonrasında herhangi bir sorun yaşamadıklarını hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu edeceklerini dile getirdiler.