6.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞEN DEPREM SONRASI BAŞHEKİM AÇIKGÖZ İNCELEMELERDE BULUNDU
27 Ocak 2020

24.01.2020 tarihinde Saat 20:55 sularında meydana gelen merkez üstü ELAZIĞ Sivrice olan deprem, aralarında Şanlıurfa’nın da olduğu birçok ilimizde depremden etkilenen tüm halkımıza öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.
Deprem sonrasi hızlı bir şekilde hastaneye geçerek hastanemizde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri ile İl sağlık Müdürlüğü Personel Destek Başkanımız Halil BEYAZKENDİR ve İnşaat Mühendisleri ile ilgili Teknikerler tarafından hastanenin tüm servisleri , odaları ve hastaları ziyaret edilmiş olup durum değerlendirilmiştir.Yapılan ilk değerlendirmede 4.Kat ve 5.Kattaki ana koridorda DİLATASYON noktalarındaki alçıpan olan yapılar dökülmüştür.
Deprem güvenliği için yapılan bu noktalar haricinde binanın taşıyıcı kolonlarında hastanenin işleyişine engel olacak göçük, yıkık ve çatlak görülmemiştir. Ayrıntılı teknik inceleme devam etmekte olup hasta güvenliği açısından gerekli önlemler alınmıştır.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Abdurrahman AÇIKGÖZ; Hastanemizde Tedavi gören hasta ve Hasta yakınları herhangi bir zarar görmemiş , can ve mal kaybı yaşanmamıştır. 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde görev yerini terketmeyip görevine devam eden tüm çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Dedi.