3 MART DÜNYA KULAK VE İŞİTME GÜNÜ
03 Mart 2020

3 Mart Dünya kulak ve işitme günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak adına Halk Sağlığı Müdürlüğü ile hastane yönetimimiz ,  aileleri  bebeklerde işitme tarama testinin önemini anlatarak bilgilendirdi.
Türkiye istatistik kurumu verilerine göre Şanlıurfa,  doğurganlık hızı en yüksek olan ilimizdir.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aylık ortalama 3000 bebek dünyaya geliyor ve bu bebeklerin tümüne hastanemizden taburcu  olmadan önce  işitme tarama testi yapılmaktadır.
Ayrıca hastanemiz dışında dünyaya gelen bebeklere de işitme tarama testi yapılabilmektedir.
Hastanemizde her ay 20-30 bebek işitme kaybı şüphesiyle uzman hekimlerimiz tarafından takibe alınmaktadır.
Eğer ailede çocukluk çağı işitme kaybı öyküsü varsa,
Bebek 1500 gramın altında doğmuşsa,
Sarılık, Bakteriyel menenjit geçirdiyse,
Doğum sırasında oksijensiz kaldıysa
5 günden fazla solunum desteği aldıysa bebeğiniz risk grubundadır. Kulak Burun Boğaz Uzmanına başvurun ,  İşitme testlerini mutlaka yaptırın ve bebeğinizin gelişimini takip edin.