PELVİS ASETEBULUM KIRIĞI GELİŞEN 16 YAŞINDAKİ HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
21 Şubat 2020

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde görevli Op. Dr. Kazım Taşar tarafından
yüksekten düşme sonrası parçalı pelvis asetebulum kırığı gelişen 16 yaşındaki hastanın operasyonu başarılı bir şekilde yapılmıştır.
Pelvis kırıkları genellikle gençlerde trafik kazaları ve yüksekten düşme gibi yüksek enerjili yaralanmalar sonucu oluşur. Sıklıkla yaşamı tehdit eden yaralanmalarla birliktelik gösterir. Daha az oranda yaşlı ve osteoporotik hastalarda düşük enerjili travmalarla görülebilmektedir. Müdahale edilmediği taktirde hastanın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanabilir. Pelvis asetebulum yani leğen kemiği kırıkları özellik isteyen ameliyatlardır. Ameliyat yapılan bölgenin hem damar-sinir açısından hemde cerrahi zorluğu nedeni ile birçok merkezde yapılamayıp sevk edilmektedir.
Yüksekten düşme sonrası parçalı pelvis asetebulum kırığı gelişen 16 yaş U.E.A. isimli erkek hasta, 112 tarafından getirildiği acil servisimizde ilk müdahelesi yapıldıktan sonra hayati tehlikesi nedeni ile yoğun bakıma kaldırıldı. Gerekli tetkikleri ve hazırlıkları yapıldıktan sonra Op.Dr. Kazım Taşar tarafından ameliyata alınarak başarılı bir şekilde opere edildi.
Doktorumuz tarafından yapılan açıklamada; halkımız arasında daha çok kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak bilinen hastanemizin erişkin branşlarda da giderek güçlenmiş olup, ortopedi ve travmatoloji bölümünde travma, artroplasti, artroskopi, ayak ve ayak bileği cerrahisi,omuz cerahisi, diz cerrahisi ve el cerrahisi alanları başta olmak üzere tüm alanlarda hastalarımıza en iyi şekilde hizmet verildiğini dile getirmiştir.