HASTANEMİZ “BEBEK DOSTU HASTANE” ÜNVANINI ALDı
04 Şubat 2020

Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik olarak Sağlık Bakanlığı, WHO ve UNICEF’ in çalışmaları kapsamında, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere 1991 yılında “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler” programı yürütülmeye başladı.  Bu kapsamda 2019 yılında“Bebek Dostu Hastane”  Ünvanını  aldık. Bebek dostu hastane plaketimizi  Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr.Abdullah SOLMAZ  tarafından  Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Abdurrahman AÇIKGÖZ’e Takdim edildi.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Abdurrahman AÇIKGÖZ; bebek dostu hastane ekibinde üstün gayret ve özverili çalışma gösteren tüm mesai arkadaşlarımız başta olmak üzere, sürece katılan ve destekleyen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.
ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ
Dünya Sağlık Örgütü(WHO); Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesini önermektedir. Anne sütü bebeğin değişen ihtiyacına göre sürekli yenilenen, laboratuvar ortamlarında üretilemeyecek birçok bileşenden oluşan mucizevî bir besindir. Anne sütüyle beslenen bebeklerin görme, işitme fonksiyonları daha iyi, zekâ seviyeleri daha yüksektir. Ayrıca emzirme anne ve bebek arasındaki güçlü bir sevgi bağının kurulabilmesi için en iyi yoldur.