SSPE ODASI HİZMET VERMEYE BAŞLADI
10 Aralık 2019

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hastane giriş - çıkış kapılarında bulunan kızamık noktalarından sonra SSPE odası hizmet vermeye başladı.
Konuyla ilgili Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim V. Uzm.Dr.Abdurrahman AÇIKGÖZ ; SSPE NEDİR ?
Subakut sklerozan panensefalit (SSPE), santral sinir sisteminde kızamık virüsü ile oluşan ilerleyici, ölümcül bir yavaş virüs enfeksiyonudur. Kızamık geçirildikten sonra, virüsün beyne yerleşmesiyle yaygın Demiyelinizasyon (sinir miyelin kılıfının hasar görmesi), inflamasyon, beyin beyaz cevherinde immün zedelenmeye bağlı inflamatuar(iltihabi) ve nörodejeneratif(sinir harabiyeti) bir hastalıktır.SSPE Hastalığının sebebi olan kızamık virüsünün erken teşhis ve önlenebilirliği açısından kızamık noktalarının önemini vurgulayarak gerekli hassasiyetin gösterilmesini ifade etti.